Wat als er te veel of te weinig wind is voor het blokarten of power kiten?

Wij houden altijd de windvoorspelling goed in de gaten. Bij te weinig wind word je 1 a 2 dagen van te voren gebeld. Je hebt dan de volgende opties: het blokarten kosteloos annuleren, verplaatsen naar een andere datum of wij bieden (in overleg met jou) een passend alternatief aan.

Je kunt ook zelf de wind in te gaten houden, bij 11 knopen kun je perfect rijden. hier kun je zelf de wind checken: Windfinder

Hoe oud moet je zijn voor het Blokarten?

Wij houden een ondergrens van 12 jaar aan. Bij harde wind (windkracht 5 of meer) kan de instructeur alsnog beslissen dat het voor een 12 jarige niet meer veilig is.

Wat als het regent?

Ons motto is: “slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding”. Bij een buitje gaan we dus gewoon naar buiten!

Kan ik in de zomer ook blokarten?

Ja dat kan. Het strand (Wijk aan Zee/ Noord- en Zuidpier) bij onze locaties is zo breed dat er altijd plek is! Op de Noordpier is een speciale activiteitenzone waar we altijd kunnen blokarten.

Hoe is de bereikbaarheid met het OV?

Per openbaar vervoer zijn wij op locatie Wijk aan Zee niet heel erg goed bereikbaar, de laatste 3 km is er geen ov. Tot Wijk aan Zee dorp kan je met de bus komen, vanaf daar is het zeker 40 minuten lopen. Op Beverwijk station staan veel OV-fietsen, vanaf daar fiets je in een half uurtje naar ons toe!

Kan ik gratis parkeren bij jullie locatie?

Waar kan het nog! Gratis parkeren aan het strand! Bij ons dus.

Kan ik blokarten als ik geen ervaring heb?

Ja, absoluut! Blokarten is een activiteit die voor bijna iedereen toegankelijk is, ongeacht ervaring of leeftijd. Onze ervaren instructeurs zullen je alles leren wat je moet weten om veilig en met plezier te blokarten. Het is een geweldige activiteit om te proberen als je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging.

Kan ik ook met een klein groepje blokarten?

Ja, je kunt bij ons al vanaf 1 persoon terecht.

Wat is jullie kledingadvies voor het blokarten?

Het wordt aanbevolen om comfortabele, sportieve kleding te dragen tijdens het blokarten. Handig is kleding dragen die geschikt is voor de weersomstandigheden, zoals een windjack als het koud of winderig is. Je wordt niet heel vies van blokarten dus douchen na afloop is niet nodig (overigens wel mogelijk) In de wintermaanden zijn handschoenen verplicht!

Kun ik ook wat eten/ drinken bij jullie?

Ja, wij werken onder andere samen met paviljoen Aloha, restaurant Sea You, paviljoen Timboektoe en beachbar De HangOut. Hier kun je met al je horecawensen terecht.

Ik ben zwanger

Helaas, dan is blokarten niet mogelijk. Nog even wachten.

Is blokarten veilig?

Ja, blokarten is over het algemeen een veilige activiteit. Echter, zoals bij elke activiteit die een zekere mate van risico met zich meebrengt, zijn er enkele veiligheidsmaatregelen die moeten worden genomen om de risico’s te minimaliseren. Zo moet je bijvoorbeeld altijd een helm dragen en de instructies van de instructeur opvolgen. Onze ervaren instructeurs zorgen ervoor dat je veilig en met plezier kunt blokarten.

Wat zijn jullie algemene voorwaarden?

Onze algemene voorwaarden kan je vinden via de volgende links:
Algemene voorwaarden particulier – Outstanding Events
Algemene voorwaarden zakelijk – Outstanding Events